Over ons


Proefwijngaarden 'Kessthor ' is een vereniging zonder winstoogmerk gevestigd in Kessenich, Kinrooi. De vrijwilligers van de vereniging beogen sinds 2007 druiven milieuvriendelijk te telen en de duurzame wijnbouw in de regio te bevorderen.

Proefwijngaarden 'Kessthor' werkt samen met het Staatliches Weinbauinstitut Freiburg. De kennis en ervaring worden opgedaan en uitgewisseld in regelmatige kontakten met het Weinbauinstitut en andere biologische wijnbouwers in Duitsland, Italië, België en Nederland.

Daarnaast is er permanente aandacht voor studie en wordt onderzoek gedaan om de milieuvriendelijke wijnbouw met nieuwe, schimmelresistente rassen rassen (PIWI’s) verder te ontwikkelen.

De opgedane deskundigheid en ervaringen met deze nieuwe druiventeelt worden doorgegeven aan andere wijnbouwers in Nederland en België. Lezingen, cursussen en andere lesdagen worden regelmatig gegeven. Zij mogen altijd aankloppen voor deskundig advies.

Wat te doen ...

Proefwijngaarden Kessthor produceert jaarlijks 6-8 wijnen van verschillende kleur en smaak. Wij laten bezoekers middels proeverij en rondleidingen kennismaken met deze wijnen en hopen hen te kunnen bekoren met onze wijnen.


Proefwijngaarden 'Kessthor' - natuurlijke Limburgse wijnen uit de Maasvallei.
Jan Groenen